Rekrytointi ei useinkaan ole helppoa ja se vaatii hyvin monialaista osaamista joko yrittäjältä itseltään tai uuden, juuri rekrytointiin erikoistuneen osaajan palkkaamista yritykseen. Onneksi nykyisin on tarjolla myös muita vaihtoehtoja perinteisen rekrytointiprosessin rinnalle.

Nimittäin onnistunut rekrytointi voidaan toteuttaa hyvin vähillä riskeillä osaavan ammattilaisen eli ulkoistamisen avulla. Olipa uusi työntekijä etsinnässä mihin positioon tahansa, ulkoistamisen avulla rekrytoinnin riskit saadaan laskettua ja koko prosessin viemä aika lyhennettyä minimiin.

Rekrytoinnin ulkoistaminen tarjoaa useita etuja

Rekrytoinnin ulkoistaminen tarjoaa useita konkreettisia etuja, jotka eivät välttämättä ole kaikille selviä. Moni kun näkee vain rekry-ammattilaisen vaatiman palkkion suuruuden, muttei välttämättä osaa nähdä sopivan työntekijän löytämisestä muodostuvia säästöjä pitkässä juoksussa. Rekrytoija kun ei ikinä lähde rahastamaan työntekijän etsimisellä, vaan pyrkii juurikin tuomaan yritykselle säästöä tehostamalla prosessia sekä tuomalla yhteisöön pitkäaikaisen ja korkeampaa tulosta tekevän työntekijän.

Säästä aikaa ja keskity asiakastöihin

Harva yrittäjä tajuaa myöskään ennakoida tai ylipäätään laskea, kuinka paljon työtunteja onnistunut rekrytointi todellisuudessa vie. Prosessiin kulutettu aika kun on suoraan rinnastettavissa asiakastyön tuntihintaan, sillä muut työt saavat odottaa sen aikaa, kun potentiaalisia työntekijöitä etsitään ja haastatellaan. Lisäksi on kirjoitettava informatiiviset ja mielenkiintoiset työpaikkailmoitukset, vastattava potentiaalisten hakijoiden lisäkyselyihin sekä tehtävä mahdolliset rekrymainokset ja hoitaa niiden jakelu eri kanaviin. Aikaa siis saadaan tahtomattaankin upotettua varsin mittavasti tähän mutkikkaaseen ja pitkään prosessiin.

Takuu hyvästä tekijästä

Ulkoistettu rekrytointi tuo mukanaan myös hyvät takuut. Tällainen takuu voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun rekrytointi syystä tai toisesta epäonnistuu. Tällöin rekryfirma etsii uuden toimihenkilön asiakasyritykselle täysin maksutta, jos aiempi tekijä ei vastannutkaan odotuksia. Lisäksi rekrytointiin erikoistunut yritys tarkastaa ja varmistaa tulevan työntekijän taustat hyvinkin tarkkaan. Näin ollen riskit rekrytoinnin epäonnistumiseen ovat hyvinkin pienet, jos prosessi toteutetaan osaavan ja luotettavan rekrytointiyrityksen kanssa.

Löydä toimihenkilöitä vuokratyöfirman avulla

Rekrytoinnin ulkoistaminen voidaan toteuttaa myös vuokratyövoiman avulla, varsinkin jos tarve on vain väliaikainen. Aiemmin vuokrattu työvoima rinnastettiin vahvasti esimerkiksi ravintola-alaan, joka palkkasi blokkareita ja muita työntekijöitä riskittömän vuokratyöfirman avulla. Vuokratyövoimaa voidaan kuitenkin käyttää minkä tahansa position täyttämiseen – etsitpä sitten toimihenkilöä yrityksesi IT-puolelle, myyntiin, markkinointiin tai vaikkapa henkilöstöjohtamiseen, voit hyödyntää vuokratyövoimaa uuden osaajan löytämiseen ja palkkaamiseen.

Taustalla usein määräaikainen tarve

Usein vuokratyöläisen etsiminen aloitetaan, kun yrityksellä on määräaikainen tarve esimerkiksi äitiys- tai isyyslomitustilanteessa tai pidemmissä sairaslomissa. Tarpeen vakiintuessa voidaan vuokratyöläiset kuitenkin palkata myös pysyvästi yritykseen, jos näin halutaan toimia.

Pitkälti avaimet käteen -palveluna toimivat vuokratyöyritykset tarjoavat usein myös perinteistä rekrytoinnin ulkoistamista, joten ota rohkeasti yhteyttä yrityksiin ja keskustele yhdessä ammattilaisten kanssa, onko tarve enemmän vuokratyön piiriin kuuluvaa vai olisiko yrityksen edun mukaista palkata uusi tekijä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, suoraan yrityksen riveihin.